Ontstoppen van uw riolering in Roermond

Wanneer u last heeft van een verstopte riolering kunt u, voordat u de hulp van ons inschakelt, eerst eigenhandig proberen uw riolering in Roermond te ontstoppen. Er zijn verschillende methoden, die gemakkelijk toepasbaar zijn om uw riolering te ontstoppen. Lukt dit niet en woont u in Roermond of omgeving van Roermond? Neem dan een rioolspecialist van ons bedrijf in de arm. Wij staan 24/7 voor u klaar in Roermond en regio Roermond om uw rioolservice te verlenen. We ontstoppen niet alleen uw riolering, maar ook uw afvoer, hemelwaterafvoer etc. Informeer naar de mogelijkheden!

Verschillende methodes om te ontstoppen

Er bestaan verschillende manieren om een riolering zelf te ontstoppen; onder andere mechanisch ontstoppen en chemisch ontstoppen. Hieronder leest u meer over de verschillen. Is uw rioolprobleem te complex om zelf op te lossen? Schakel dan onze hulp in.

Mechanisch ontstoppen
Als uw toilet of gootsteen verstopt zit, is dit meestal veroorzaakt door een te grote hoeveelheid toiletpapier, etensresten of vet in de leidingen. Deze kunt u ten eerste proberen te verwijderen door middel van een ‘plopper’. Dit is een zuignap op een steel, waardoor een vacuüm in de afvoerleiding gemaakt kan worden. Hierdoor komt de verstopping even los, waardoor deze beter weggespoeld kan worden.

Chemisch ontstoppen
Er zijn vele verschillende chemische ontstoppingsmiddelen te koop die u kunt gebruiken bij het ontstoppen. Veelal zijn deze middelen verkrijgbaar in de vorm van korrels of vloeistof. Deze middelen lossen aangekoekt vuil op; zoals haren, vetresten en zeep. Het is van belang dat u zeer voorzichtig te werk gaat met ontstoppingsmiddelen. Verkeerd gebruik kan het probleem zelfs nog erger maken. Zo kan er bij verkeerd gebruik van ontstoppingskorrels schade ontstaan aan buizen. Daarnaast moet u nooit meerdere producten tegelijk gebruiken, omdat dit tot zeer heftige chemische reacties kan leiden, met brandwonden of beschadigd sanitair als gevolg.