Rioolrenovatie Roermond

Is een deel van uw riolering beschadigd geraakt, bijvoorbeeld door een verzakking van de grond, een lekkage of slijtage? Het is dan niet meer nodig de gehele riolering te laten vernieuwen. Veel mensen zien op tegen de overlast die rioolreparatie met zich mee brengt, omdat er traditioneel veel grond- en graafwerkzaamheden aan te pas kwamen. Gelukkig is dit tegenwoordig niet meer nodig: rioolrenovatie biedt uitkomst!

Relinen met de kousmethode

Rioolrenovatie is een vorm van rioolonderhoud of -herstel waarbij een deel van het riool hersteld kan worden, zonder de overlast van sloop- en herstelwerkzaamheden. In Roermond en omgeving passen we hierbij de kousmethode toe: het te renoveren riooldeel afgesloten van het rioolstelsel, schoongemaakt en geïnspecteerd. Vervolgens wordt een ‘kous’ via een put in het riooldeel ingebracht en tegen de wand geduwd door hoge lucht- of waterdruk. Een laagje hars dat op de kous zit hardt uit door behandeling met UV-licht of door verwarming met water of stoom. Op deze manier ontstaat er weer een volledig herstelde rioolbuis die jarenlang mee kan. Dit verkleint tevens de kans op rioolproblemen zoals een verstopt riool.

Wilt u weten hoe het relinen van uw riolering precies in zijn werk zou gaan? Of wilt u liever meteen een afspraak met ons maken voor rioolrenovatie in Roermond? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we informeren u graag. U kunt ons natuurlijk ook bellen: 0800 255 3733