Rioolvliegjes Roermond

Rioolvliegjes, ook wel latinevliegjes of motmuggen genoemd, zijn kleine insecten die onder normale omstandigheden leven in de sliblaag in de riolering. Hier planten zij zich voort, maar veroorzaken ze geen overlast, het rioolstelsel is immers een gesloten kring. Als er echter rioollekkage ontstaat, loopt het vieze rioolwater en het slib via een scheurtje of breukje naar buiten. Ook de rioolvliegjes kunnen zich dan ook verspreiden door uw woning. Eenmaal uit het riool veroorzaken de vliegjes al snel een plaag: een rioolvlieg legt namelijk wel 200 mini eitjes per dag.

Merkt u dat er in uw woning in Roermond steeds meer rioolvliegjes vliegen? Dan is er ergens in uw riolering sprake van een verstopping of zelfs een lek. Door periodiek onderhoud aan uw riolering uit te laten voeren kunt u de kans op rioolproblemen aanzienlijk verkleinen. Een professionele (preventieve) rioolreiniging kan veel overlast voorkomen. Tevens verlengt u zo de levensduur van uw riolering. Dit probleem lost zichzelf niet op, ook al zou u alle rioolvliegjes doden. Zolang er sprake blijft van rioollekkage zullen de vliegjes zich blijven verspreiden.

Rioolvliegjes bestrijden

Om rioolvliegjes uit uw woning te verdrijven, is het belangrijk om de oorzaak van het probleem aan te pakken: het lek in uw rioolstelsel. Middels rookdetectie kunnen onze specialisten scheurtjes, breukjes en verzakkingen snel opsporen. Ook is het belangrijk om de sliblaag en viezigheid zo veel mogelijk uit uw leidingen te verwijderen, hiervoor kunnen wij het rioolstelsel schoonspuiten. Dit noemen wij ook wel een rioolreiniging.

Wilt u graag snel af zijn van latrinevliegjes? Neem dan contact op met de door ons aangedragen professional in Roermond. Met ruim 30 jaar ervaring zijn wij door de wol geverfd. U kunt ons bereiken op 0800 255 3733 of door ons contactformulier in te vullen.