Gootsteen ontstoppen Roermond

Wanneer het water in uw gootsteen blijft staan of dit maar moeizaam wegloopt is de kans groot dat uw gootsteen verstopt is. Vaak gaat het langzaam leeglopen van uw gootsteen gepaard met geborrel en komen er luchtbellen vrij. Een gootsteen verstopping wordt bijna altijd veroorzaakt doordat er zaken door de afvoer worden gespoeld die niet horen. Zo is uw keukenafvoer niet gemaakt om etensresten, olie en vet af te voeren. Vet en olie kunnen zich makkelijk aan de binnenzijde van de leiding hechten waardoor deze al snel kan dichtslibben. de door ons aangedragen professional is met 30 jaar ervaring uw allround rioolexpert, ook voor het ontstoppen van leidingen.

Gootsteen ontstoppen Roermond signalen

Als u tijdig de signalen van een beginnende verstopt weet te herkennen is een complete blokkade van uw gootsteen afvoer te voorkomen. De onderstaande verschijnselen duiden op een beginnende verstopping:

  • Een volle gootsteen loopt maar moeizaam leeg
  • U hoort bij de gootsteen of andere afvoeren een borrelend of pruttelend geluid.
  • Bij het weglopen van het water komen er luchtbellen vrij.

Gootsteen ontstoppen Roermond zelf ontstoppen

Een beginnende verstopping kunt u zelf ook proberen op te lossen. Er zijn verschillende hulpmiddelen en methodes die u kunt gebruiken om dit te doen. De meest gebruikte manieren zijn;

  • Ontstoppen door middel van een plopper.
  • Heet water met soda en azijn.
  • Gebruik makend van een ontstoppingsveer.
  • Demonteren sifon/zwanenhals.

Een andere optie om te ontstoppen is door gebruik te maken van chemische ontstoppingsmiddelen. Aangezien dit ernstige schade aan uw riolering kan toebrengen bij niet juist gebruik, adviseren wij dit nooit. Bovendien is het ook niet milieuvriendelijk. En er zijn genoeg manieren om dit wel te doen. Wanneer er chemisch ontstoppingsmiddel achterblijft in uw afvoeren kan dit te afsluitende rubbers aantasten. Hierdoor kan er een rioollekkage ontstaan. Wanneer u hier niet tijdig achterkomt kan dit ook leiden tot rioolstank en rioolvliegjes. Kortom nog meer en grotere problemen dan een verstopping.

Gootsteen ontstoppen Roermond contact

Als het niet lukt om zelf uw gootsteen te ontstoppen of u het gewoon graag aan de professional wilt overlaten, bel dan snel met de door ons aangedragen professional. U kunt ons bereiken op 0800 255 3733 om een afspraak te maken. Wilt u wel graag gebruik maken van onze expertise maar heeft het geen haast? Dan kunt u ook het contactformulier invullen. Eén van onze medewerkers zal dan contact met u leggen. In Roermond en omgeving zijn wij u graag van dienst voor al uw rioleringsklussen.